RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predstavnici PDP-a Brčko distrikta održali konferenciju za medije

U okviru predizbornih aktvnosti Siniša Golić, predsjednik Partije demokratskog progresa Brčko distrikta kazao je na današnjoj konferenciji za medije da su formirali listu od 34 kandidata, koju čine mladi i afirmirani ljudi, te da će imati potporu i dvije vanparlamentarne stranke.

Siniša Golić

„Pripremili smo ekonomski program, a fokus će biti na poboljšanju stanja u zdravstvu, ali i na reorganizaciji javne uprave i jačanju privrednih aktivnosti. Postoje zainteresovani domaći i strani ulagači, koji su spremni da dođu u Brčko i zaposle veliki broj ljudi“, rekao je Golić, te podsjetio da su nedavno u okviru predizbornih priprema nedavno formirali Opštinski izborni štab.

U sklopu obraćanja na konferenciji za medije, potpredsjednik brčanskog PDP-a Zoran Bulatović, između ostalog, najavio je da će se stranka i dalje zalagati za jačanje ekonomije i realizaciju započetih i novih  projekata.

 

Zoran Bulatović

„To su projekti izgradnje glavnog transportnog cjevovoda, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, sanacija postojeće deponije i izgradnja Centra za upravljanje otpadom, te zamjena konvencionalne javne rasvjete led rasvjetom. Tu su zakonska rješavanja iz oblasti energetike i načelni dogovori u vezi gasifikacije, ali i projekti poslovnih zona, JP „Luka“, Studen grupe i dr.“, istaknuo je Bulatović, dodajući da će PDP nastojati raditi na poboljšanju kvaliteta života u Brčko distiktu.

On je dodao i to da PDP računa na to da će imati više od jednog zastupnika u Skupštini Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

PDP Brčko: Opšti interesi građana i dalje prioritet

Admir Kadrić

Брчко: Грађани незадовољни локацијом нове депоније

Миљана Ђурђевић

Brčko: Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama

Gorana Antić