RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Preminula je Zlata Puhovac, žena godine Brčko distrikta 2016.

Jučer je u 68. godini života preminula Zlata Puhovac, potvrđeno je iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta.

Zlata je poznata po mnogim dobročinstvima, a proglašena je i ženom godine Brčko distrikta 2016.

Bila je veliki dobrotvor, hraniteljica koja je svoj dom otvorila za 24 djece, odgojila ih, vaspitala i usmjerila, pri tome pružajući roditeljsku ljubav, nježnost i zaštitu.
Hraniteljica je postala 1988. godine, kada je pod svoju zaštitu primila prvo četvero djece.
Djeca gospođe Zlate postali su korisni članovi zajednice, porodični i dobri ljudi, na koje je, kako je sama više puta isticala, bila iznimno ponosna.

Teško je naći pravu riječ za njenu humanost.

To je, u stvari, najviše što žena može da da u kratkom životu čovjeka koji se produžava u srcima djece koja su odlazila iz njenog doma u bijeli svijet.

Rastanci su tužni i svaki od njih joj je ostavio ožiljak, ali i obogatio je saznanjem da „njena djeca„, kako ih je zvala, nisu odrasla bez ljubavi, već kao sva druga.

Dženaza će se obaviti u ponedjeljak, 28. februara, na mezarju na Ivicima, u 14.55 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Gradonačelnik Kadrić uputio telegram saučešća povodom smrti Zlate Puhovac-Dervišević

Radio Brčko