RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Preporod Brčko: Dvije stotine polaznika uspješno završilo kurs stranih jezika

Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Brčkom nedavno je privela kraju kurseve stranih jezika koje je u proteklu godinu dana pohađalo preko 200 polaznika.

U okviru brčanskog Preporoda od 2013. godine sa uspjehom se realizuje projekat kurseva stranih jezika. Uprkos brojnim ograničenjima prethodne dvije godine i čestim prekidima nastave, projekat je nastavljen i uspješno realizovan i ove školske godine, ponajviše zahvaljujući upornosti polaznika i profesora.

„Sekcija stranih jezika u Preporodu već devetu godinu realizuje projekat kurseva njemačkog, engleskog i turskog jezika koju smo i ove godine uspješno realizovali uprkos ograničenjima koje je prouzrokovala pandemija. Prethodnih godina broj polaznika na ovim kursevima je dostizao 450 osoba dok je sada ove kurseve uspješno završilo preko 200 polaznika svih generacija i uzrasta“, istakla je predsjednica Preporoda Adisa Osmić Smajić.

Ona je dodala da se predavanja za engleski jezik izvode prema savremenim udžbenicima Cambridga, dok se nastava na njemačkom odvija po Schritte programu gdje polaznici nakon uspješnog polaganja završnog ispita dobijaju i odgovarajuće certifikate.

U brčanskom Preporodu vjeruju da će naredna jubilarna deseta školska godina kurseva stranih jezika u okviru ovog kulturnog društva ponovo okupiti veliki broj polaznika svih uzrasta i generacija.

Foto: Preporod Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Preporod organizovao promociju albuma “Sevdah i klasika”

Mirsad Arnautović

Brčanski “Preporod” planira organizovati niz manifestacija i sadržaja tokom ljeta

Mirsad Arnautović

Preporod Brčko: Upis novih polaznika na kurseve engleskog, njemačkog i turskog jezika

Mirsad Arnautović