RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Priveden provalnik u kuće osoba koja borave u inozemstvu

Pripadnici Policije Brčko distrikta su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, rasvijetlili tri krivična djela provala u kuće osoba koje privremeno borave u inozemstvu, i to u Grbavici i Donjem Rahiću, priopćeno je iz Policije.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, na kriminalističku obradu priveli su osobu čiji su inicijali M.P., rođen 1992. Godine, s područja Brčkog. Prikupljeni su dokazi koji jasno ukazuju da je pomenuta osoba provalila u tri kuće, odakle je otuđio raznu tehničku robu.

Kod istog, i kod osoba kojima je preprodavao otuđene opredmete, Policija je pronašla i oduzela jedan dio otuđenih predmeta i to: dva motora-kompresora od hladnjaka, LCD Televizor sa daljinskim upravljačem, veću kosilica za travu, trimer za travu, te kombinirana kliješta.

Protiv privedenog će Policija podnijeti Izvješće o počinjenju krivičnog djela zakonom okarakteriziranog kao ¨Teška krađa¨, radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Policija Brčko distrikta u ovoj godini bilježi trend smanjenja broja prijavljenih ovakvih krivičnih djela, gdje je zabilježeno 30 slučajeva teških krađa, što je za 17 slučajeva manje u odnosu na prošlu godinu, priopćili su iz Policije.

policija 1 danas policija 2 danas

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.