RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Privredna komora: Počinje novi ciklus edukacija privrednika u Brčko distriktu

U sklopu projekta “Help Desk for business entities”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke, a u okviru projekta EU 4 Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta će od sutra organizovati seriju predavanja iz oblasti korištenja podsticaja u privredi. Ovo je drugi ciklus edukacija kojeg Privredna komora organizuje u ovoj godini za preduzetnike Brčko distrikta.

Preduzeća sa područja Brčko distrikta ne iskorištavaju u potpunosti podsticaje u poslovanju koje nudi Brčko distrikt BiH te je neophodno da se organizuju edukacije što većeg broja privrednika kako bi se poboljšala znanja mikro, malih i srednjih preduzeća sa područja Brčko distrikta za korištenje ovih benefita i na taj način dobila finansijska podrška u jačanju njihovih biznisa ističu u brčanskoj Privrednoj komori.

Predsjednica Privredne komore Brčko distrikta, Sanela Hadžajlić, naglašava da ove aktivnosti imaju za cilj povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća sa područja Brčko distrikta, te da vjeruje da će predavanja biti odlično posjećena s obzirom da će biti riječi i o izradi poslovnog plana samozapošljavanja i Zakonu o socijalnom preduzetništvu Brčko distrikta.

Prvo predavanje će se održati sutra 20.07.2022. godine u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom sa početkom u 13:00 i trajaće do 15:00 sati.

Ona je podsjetila da ovo nije prva edukacija koja se organizuje te da je Privredna komora početkom ove godine  organizovala sličnu obuku za privrednike iz Distrikta.

“Prva grupa treninga je imala četiri modula i to: uvod u projektni menadžment, faze projektnog ciklusa, pisanje  projektnog prijedloga i upravljanje projektom kao zadnji trening. Potom su organizovane dodatne edukacije u korištenju digitalnih alata u savremenom poslovanju kao što su e-trgovina, e-marketing, društvene mreže i web aplikacija u savremenom poslovanju kao i moderne tehnologije u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji i on-line alate” dodala je Hadžajlićeva.

Projekat EU4Business Recovery kojeg sprovodi Privredna komora Brčko distrikta podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevazilaženju negativnih posljedica pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4Business Recovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Gradskoj vijećnici održan sastanak s predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca

Radio Brčko

Brčko: Ovogodišnji 18. Međunarodni sajam privrede počinje u četvrtak

Mirsad Arnautović

Brčko: Privredna komora organizuje seriju treninga iz oblasti korištenja digitalnih alata u savremenom poslovanju

Radio Brčko