RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Promijenjen status Javnog preduzeća “Radio Brčko”

Javno preduzeće „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH od 1. novembra tekuće godine, promijenilo je status i od sada posluje pod nazivom Radio-novinska i izdavačka ustanova „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH.

Direktor ove ustanove, Dragica Panić Kašanski, istakla je da će radio i dalje nastaviti prenositi informacije od društvenog značaja za razvoj ove sredine, s tim da će osim kroz radijski program, početi i sa izdavanjem novina, te proširiti sadržaje internet portala.

Osnivač ove ustanove je Brčko distrikt BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Obavještenje za slušaoce “Radio Brčkog”

Radio Brčko

U programu “Radio Brčkog” večeras prva emisija „Sve tajne uspješnih žena”

Radio Brčko

Novinari “Radija Brčko” na seminaru u Neumu o izbornom procesu u BiH

Suvad Alagić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!