RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Radio Brčko” danas slavi 61. rođendan

“Radio Brčko” distrikta BiH danas proslavlja 61. rođendan i važi za jedan od najstarijih radija u Bosni i Hercegovini.

Program “Radija Brčko distrikta BiH” emitira se na tri frekvencije: 92.80, 94.80 i 105.00 MHz.

Područje pokrivanja signalom obuhvata: Distrikt Brčko, Posavinu (Orašje, Šamac, Mdriča, Odžak, Bosanski Brod), Semberiju i Majevicu (Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Zvornik), Tuzlanski kanton (Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Gračanica, Čelić), dio Republike Hrvatske (Osijek, Đakovo, Vinkovci, Vukovar, Beli Manastir, Slavonski Brod, Županja, Ilok) i dio Republike Srbije (Loznica, Šid, Sremska Mitrovica, Bačka Palanka, Šabac).

Program se emitira 24 sata dnenvo, a sastavljen je od različitih tema, od informativno-političkih, preko edukativnih do sadržaja iz kulture. Program radi u digitalnom obliku, a možete nas pratiti i na portalu, koji je nadmašio naša očekivanja kada je u pitanju čitanost.

S obzirom da smo lokalna zajednica, izrazita nam je čast što nas je Google prepoznao i rangirao na šesto mjesto najboljih radijskih portala u našoj zemlji. Dnevna čitanost na portalu premašuje cifru od 25.000.

Iza naše 61 godine rada, stoje mnoga priznanja, pohvale i nagrade za kvalitetu programa i unaprijeđenje standarda u novinarstvu.

Povodom 61. godišnjice “Radija Brčko” na našu adresu stigle su brojne čestitke predstavnika vlasti, udruženja, građana i komitenata.

Hvala Vam na povjerenju!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na današnji dan prije 37 godina otvorene Zimske olimpijske igre u Sarajevu

Radio Brčko

Brčko: U ponedjeljak obilježavanje Međunarodnog dana nestalih

Radio Brčko

U Brčkom se sutra održava manifestacija “Izbor sportiste godine”

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!