RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Radio Brčko i ove godine podržao realizaciju projekta Socijalni dan

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) četvrti put zaredom organizuje projekat pod nazivom „Socijalni dan“ koji će se realizirali danas u preko 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.

Socijalni dan je projekat koji srednjoškolcima, na jedan dan, daje priliku da zamjene školske klupe radnim mjestima. Na ovaj način oni stječu svoje prvo radno iskustvo, pruža im se prilika da teorijsko znanje napokon primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

Projekat sadrži veliki broj korisnih rezultata za zajednicu. Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan da uplati dnevnicu za tog učesnika u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se financirati projekti u lokalnim zajednicama. Na ovaj način dolazimo do zadovoljenja potreba mladih i zajednice jer firme ulažu sredstva u svoju zajednicu i njene ambiciozne mlade.

Radio Brčko se i ove godine rado odazvao projektu, te na jedan dan zaposlio Amilu Duraković i Nejru Bečirović, učenice Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Preko četrdeset srednjoškolaca zaposleno na jedan dan

Mirsad Arnautović

Brčko: Socijalni dan za srednjoškolce 15. oktobra

Sanita Jerković Ibrahimović

U Brčkom obilježen Međunarodni dan volontera

Sandra Živković