RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Socijalni dan za srednjoškolce 15. oktobra

Asocijacija srednjoškolaca BiH, Lokalni tim Brčko, započeo je aktivnosti na realizaciji projekta „Socijalni dan 2021“ koji bi trebao biti održan 15. oktobra tekuće godine.

„Socijalni dan je dan kada srednjoškolac ili grupa srednjoškolaca jedan dan u školskim klupama zamjene za jedan dan na radnom mjestu. Aktivnosti smo započeli u augustu i lobiranje za poslodavce će trajati do 20. septembra. Za taj radni dan, srednjoškolac od poslodavca dobija dnevnicu od 20 maraka, odnosno asocijacija, te sva prikupljena sredstva ćemo iskoristiti za realizaciju nekog drugog projekta“, istakla je Anastasija Plavšić, PR menadžera Lokalnog tima Brčko distrikta BiH i koordinatora ovog projekta.

Ona je naglasila, da će poslije 20. septembra imati razgovore sa direktorima srednjih škola o tome da li će učenici učestvovati, odnosno da li će sam projekat biti realizovan ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Dodala je da očekuje da će ove godine u projektu učestvovati oko 50 srednjoškolaca kao i 2019. godine, kada je posljednji put realizovan ovaj projekat kod oko 20 poslodavaca.

Prema riječima Melise Bukvić, učenice trećeg razreda Ekonomske škole, socijalni dan je za srednjoškolce izuzetno dobar projekat jer je to prilika za njih da steknu neka nova iskustva, te se možda i odluče šta studirati i čime se baviti u budućnosti.

„Moja je želja da upišem Razrednu nastavu i budem učiteljica. Tako da bih voljela da ovaj dan radim u nekom vrtiću sa djecom“, kazala je Bukvić.

Svi zainteresovani poslodavci koji žele podržati ovaj projekat mogu to učiniti na Instagram stranici AsuBiH Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Preko četrdeset srednjoškolaca zaposleno na jedan dan

Mirsad Arnautović

Radio Brčko i ove godine podržao realizaciju projekta Socijalni dan

Radio Brčko

Održana radionica na temu „Suočavanje sa stresom i motivacija mladih za učenjem“

Sanita Jerković Ibrahimović