RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Radio Brčko osuđuje prijetnje upućene portalu „eBrčko”

Radio Brčko osuđuje svaki vid prijetnji koje se upućuju medijskim radnicima, u ovom slučaju novinarima portala eBrčko, kojima je kroz komentare na live podcastu upućena prijetnja 22.5.2021. godine.

Smatramo da je verbalni napad na portal eBrčko napad i na sve novinare, te očekujemo od nadležnih da stanu u kraj ovakvom ponašanju pojedinaca

Kolegama pružamo punu podršku s porukom da nastave svoj rad kao i dosada.

Redakcija JP „Radio Brčko“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.