RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Radnici JP Komunalno Brčko ponovo darovali krv

U nastavku akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju je JP Komunalno  organizovalo danas u saradnji sa Službom za transfuziju krvi brčanske bolnice, ovu dragocjenu tečnost darivalo je 30  zaposlenika. Akciji se u njenom drugom dijelu odazvalo više od 45 radnika JP „Komunalno Brčko“, no iz određenih zdravstvenih razloga, nisu svi mogli da pristupe ovom humanom činu.

U akciju su ovog puta učestvovali zaposlenici RJ Administracija i RJ Vodovod i kanalizacija, dok su u prvom dijelu krv darivali zaposlenici radnih jedinica Elektrodistribucija i Čistoća.

Prim. Dr Azrija Pašalić, šefica Odsjeka za transfuziju, zajedno sa svojim kolegama, iskazala je veliko zadovoljstvo i današnjim odzivom, a direktor JP „Komunalno Brčko“ Admir Nuković rekao je da će ovakve akcije postati tradicionalne i redovne u ovom preduzeću, s obzirom da među našim kolegama već ima veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi i davalaca krvi po pozivu, a od ove akcije mnogi su prepoznali značaj darivanja krvi i shvatili da na ovaj način spašavaju ljudski život.

Svaki  zaposlenik JP Komunalno koji je darovao krvi dobio je svoj karton i karticu dobrovoljnog davaoca krvi.

Davalac krvi može da bude svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina starosti. Davanje krvi je dobrovoljno, anonimno i besplatno. Žene mogu da daju krv svaka četiri, a muškarci svaka tri mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.