RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Revitalizacija JP “Luka” Brčko nastavljena previđenom dinamikom

Revitalizacija Javnog preduzeća „Luka“ Brčko radi se u tri faze: rekonstrukcija lučkog platoa čiji radovi već teku, nabavka nove dizalice koja je toku, a treća faza je izgradnja pruge i rekonstrukcija pristupne ceste od Novog Brčkog, koja je planirana za prvi kvartal naredne godine.

Direktor JP „Luka „ Brčko Perica Josić za Radio Brčko je potvrdio da je Luka za neophodnu revitalizaciju zastarjele opreme i putne komunikacije dobila kredit u iznosu od 10 miliona eura, od kojih su tri miliona eura bespovratna sredstva, tj. grant.

Perica Josić

Josić je iskazao zadovoljstvo poslovnom godinom koja je na izmaku, jer je započela revitalizacija JP „Luka“ Brčko u svom praktičnom dijelu potpisivanjem ugovora za rekonstrukciju platoa za odvodnju oborinskih voda čija realizacija bi trebala biti završena za Dan Distrikta 08.03. 2022. godine.

„Sa novom dizalicom luka neće bitnije širiti asortiman pretovara roba, ali će postojeće i novougovorene  usluge, postati povećane i efikasnije“, kazao je Josić i naveo da bi instaliranjem nove dizalice luka bila u prilici, na godišnjem nivou, udvostručiti pretovar roba.

Prema potpisanom ugovoru rok za isporuku nove dizalice je 07.09.2022. godine.

„Mi ćemo u trećoj fazi revitalizacije Luke imati rekonstrukciju pruge i izgradnju pristupne ceste. Taj tender je u fazi evaluacije i mi se nadamo da ćemo do kraja godine izabrati najpovoljnijeg ponuđača, što bi značilo da bi radovi na pruzi i cesti mogli započeti u prvom kvartalu naredne godine“, zaključio je Josić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Revitalizacija JP “Luka” Brčko teče previđenom dinamikom

Suvad Alagić

“Luka Brčko” postala dio svjetske transportne zajednice

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: JP „Luka“ ove godine očekuje prihode od 2,3 milijuna maraka

Radio Brčko