RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Saopćenje za javnost Policije Brčko distrikta

               Na osnovu zakonskih ovlasti u dijelu koji se odnosi na zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te zbog pojave i širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 (koronavirus), komandant Štaba za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić je na prijedlog šefa Policije Brčko distrikta BiH Gorana Pisića i Pododjela za javno zdravstvo, donio Naredbu o blokadi i izolaciji gornjeg dijela zaseoka Peškiri, selo Gornji Zovik, Brčko distrikt BiH.

Ovom Naredbom se Policiji Brčko distrikta BiH nalaže da preduzme sve  potrebne radnje da se izvrši blokada i izolacija gornjeg dijela zaseoka Peškiri, zbog potvrđene sumnje da je sa mještanima ovog dijela zaseoka bila u kontaktu osoba zaražena korona virusom (COVID-19), a  s ciljem sprečavanja širenja, odnosno prenošenja korona virusa na ostali dio mještana zaseoka Peškiri i sela Gornji Zovik, te susjednog sela Velino selo u Opštini Čelić.

Policija Brčko distrikta BiH u skladu sa Naredbom i svojim ovlastima, te u saradnji sa Odjelom za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH, je dana 01.04.2020. godine u večernjim satima izvršila blokadu navedenog lokaliteta kojom prilikom je ostvaren visok nivo saradnje sa predsjednikom Mjesne zajednice i mještanima blokiranog područja, te preduzima sve neophodne radnje.

Policija Brčko distrikta BiH se zahvaljuje lokalnom stanovništvu na iskazanoj saradnji prilikom provođenja mjera blokade, te će zajedno sa svim nadležnim odjelima Vlade i Crvenim krstom/križom Brčko ditrikta BiH, obezbijediti da se život stanovnika u blokadi odvija u skladu sa njihovim potrebama.

 Šef Policije Brčko distrikta BiH
Goran Pisić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci legalno posjeduju 3.662 komada različitog vatrenog oružja

Sandra Živković

Brčko: Božićni i novogodišnji blagdani protekli mirno

Gorana Antić

Policija Brčko distrikta BiH provodi kampanju ”Oružje ne štiti, oružje ubija”

Radio Brčko