Brčko

Саопштење СНСД-а поводом Дана Републике Српске

Савез независних социјалдемократа још једном жели да честита Дан Републике Српске и искаже захвалност свим организацијама и појединцима који су и у Брчко дистрикту достојанствено обиљежили овај празника сјећања, мира и слободе.

Истовремено, осуђујемо све оне појединце и њихове налогодавце који су прељепљивањем заставе Републике Српске, покушали да ставе мрљу на прославу Дана Републике, кога осјећају и празнују сви држављани Републике Српске, као и они у другим земљама гдје смо ових дана чули и видјели честитке које су стизале и од званичника земаља ЕУ.

Вјерујући да је суживот на овим просторима могућ, уз искрено поштовање других и другачијих, још једном желимо да апелујемо на све оне, који оваквим инцидентним радњама желе да наруше суживот и добре међунационалне односе у нашем граду, да се уздрже од истих.

Дан Републике Српске, је празник кога слави један а признају два конститутивна народа у БиХ, и то треба поштовати и уважавати као што се поштује а не признаје и прослава других датума који нису озваничени али су израз воље других.

Зато још једном позивамо све политичке субјекте, да се уз поштовање Дејтонског мировног споразума, Арбитражне одлуке за Брчко као и Устава и закона ове сложене политичке заједнице, уздржимо од провокација и окренемо се провођењу реформи и стварању амбијента за останак свих људи, као и напредак и развој ових простора на којима вијековима заједно живимо.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!