RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

SBB Brčko daje punu podršku predsjedniku Radončiću da i dalje ostane na čelu Saveza

SBB Organizacija za Brčko Distrikt BiH daje punu podršku predsjedniku Fahrudinu Radončiću da i dalje ostane na čelu Saveza jer događaji koji nam predstoje traže iskusnog lidera kao što je Radončić dok građani BiH zaslužuju jaku stranku političkog Centra kao što je SBB.

U vremenu kada smo svjedoci nasrtaja na opstojnost i Državnost Bosne i Hercegovine, kada su pred ovom zemljom izazovi koji će odrediti njenu dalju budućnost, Bosni i Hercegovini treba jak SBB, a domaćim i  međunarodnim zvaničnicima pouzdan partner u budućim političkim pregovorima što Fahrudin Radončić svakako jeste.

SBB na čelu sa predsjednikom Radončićem je od svog osnivanja do danas u svim političkim dogovorima uvijek bio konstruktivan partner, jer je ova politička opcija od samog početka uspostavila Savez sa  građanima BiH u namjeri da im ponudi bolju budućnost.

Borba protiv pandemije Kovid 19 i posljedice koje je ona ostavila na građane ove zemlje, još jednom su pokazali  da se na ključnim pozicijama i institucijama nalaze osobe koji nisu dorasle da se uhvate u koštac sa problemima te da  nemaju  viziju kako da izađu iz takve situacije.

Kako se  treba nositi sa problemima, predsjednik Radončić je pokazao obnašajući funkciju Ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH kada je prepoznao problem sa migrantima, ponudio konkretna rješenja  i odlučno krenuo u rješavanje ovog pitanja.

Bosni i Hercegovini treba političar koji će prepoznavati i rješavati probleme građana a ne da se bavi politikanstvom.

Fahrudin Radončić je za razliku od nekih drugih u  politiku ušao kao ostvarena ličnost, iskusan menadžer i lider koji je svojom vizijom, harizmom i radom postizao uspjeh na svim poljima te da  mu politika ne suži za sticanje ličnog bogastva.

Upravo zato smatramo da on i dalje treba da bude na čelu SBB-a kako bi zajedno sa mladim snagama kojima će se pružiti prilika da pokažu znanje, hrabrost i  odlučnost  zajednički gradili Bosnu i Hercegovinu po mjeri svih njenih naroda i građana.

Press služba

Related posts

Radončić: U Grčkoj 100.000 migranata čeka da krene

Radio Brčko

Merkel: Evakuacije iz Afganistana se ne mogu nastaviti bez podrške SAD-a

Radio Brčko

Čestitka SBB-a povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko