RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Šef Odjela za obrazovanje upriličio prijam najuspješnijih nastavnika i učenika iz Distrikta

Šef Odjela za obrazovanje Brčko distrikta Senad Osmanović, u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH danas je upriličio prijam nagrađenih najuspješnijih brčanskih nastavnika u kategoriji najinovativnijih nastavnika BiH i nastavnike voditelja sekcija koji su vodili učenike osnovnih škola koji su na državnim i europskim natjecanjima iz robotike i prometnog odgoja postigli zavidne rezultate.

U razgovoru s nastavnicima i učenicima Osmanović se zahvalio na postignutim rezultatima i uspjesima, ali i na pozitivnoj promidžbi Brčko distrikta. Pohvalio je sve profesore i učenike te je izjavio kako je ovo pokazatelj da se od najmanjih nogu treba ulagati u obrazovanje i da se na tomu temelje svi rezultati.

„Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su na najbolji način prezentirali Brčko distrikt na natjecanjima. Inovativni nastavnici su svojim načinom rada u školama dobili nagrade i nominacije, a također i nastavnici koji su vodili učenike na državna i europska natjecanja ostvarili su velike uspjehe. Obrazovni sustav u Distriktu omogućava nastavniku da kreira sat na inovativan način na koji on smatra da treba da kreira i sustav takve osobe treba nagrađivati“, kazao je Osmanović.

Prijemu su prisustvovali najuspješniji nastavnici u kategoriji najinovativniji nastavnici BiH: Boško Jovičić, najinovativniji nastavnik razredne nastave; Ernad Osmić, koji je nominiran među deset najboljih; Jelena Manjić, nastavnica razredne nastave; odgojiteljica Sanja Tripković; nastavnik Mateo Banović; učenici Desete osnovne škole: Domagoj Mendeš, Ana-Marija Jurković i Lucija Mendeš, koji su na međunarodnom natjecanju iz robotike u Hrvatskoj osvojili drugo i četvrto mjesto u konkurenciji od 21 tima; i najuspješniji nastavnici iz oblasti prometnog odgoja u BiH Zejneba Huremović; te učenici Šeste osnovne škole Nataša Vujić, Mustafa Hodžić, Mia Lađević, Mahira Mujagića, Marijana Malinović i Elmira Husić.

Nakon obraćanja šefa Odjela za obrazovanje učenici i nastavnici su se zahvalili na prijamu i rekli kako će nastaviti sa svojim radom kako bi Brčko distrikt zajedno sa svojim učenicima bio još prepoznatljiviji u svijetu.

Uz nastavnike i učenike osnovnih škola, prijamu je prisustvovala i voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, Mara Matkić, koja je iskoristila priliku i čestitala nastavnicima i učenicima na ostvarenim rezultatima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: 350 djece ostvarilo je pravo na subvenciju u privatnim vrtićima

Gorana Antić

Optužen zastupnik Senad Osmanović – Krivično djelo protiv službene dužnosti

Radio Brčko

Brčko: Odluka o proslavi maturskih večeri na školama i učenicima

Mirsad Arnautović