RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sistem video nadzora raskrsnica u gradu Brčko

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti u saobraćaju kao i opšte bezbjednosti građana, Policija Brčko distrikta BiH, je ovih dana završila projekat “sistem video nadzora raskrsnica” u gradu Brčko, koji počinje sa radom 01.05.2014. godine.

Ovaj projekat podrazumijeva postavljanje savremenih video kamera na raskrsnicama, koje služe za nadzor i praćenje saobraćaja, te dokumentovanje i sankcionisanje onih vozača koji u raskrsnicama čine prekršaje, kao što su prolazak kroz crveno svjetlo, ne poštivanje oznaka na kolovozu-prelazak preko zaustavne linije za vrijeme crvenog svjetla, ugrožavanje pješaka i slično.

Savremeni video nadzor je trenutno postavljen na četiri ključne raskrsnice u gradu Brčko, sa mogućnošću njihovog prenošenja (na druge raskrsnice) nakon određenog vremenskog intervala. Kamere na raskrsnicama su povezane sa softverom “GEKKO” koje, u tehničkom smislu, mogu snimati u svim vremenskim uslovima.

Ovom prilikom obavještavamo građane da će sistem video nadzora raskrsnica početi sa radom dana 01.05.2014. godine, te ujedno apelujemo na vozače, da poštuju propise u saobraćaju prilikom kretanja kroz raskrsnice, kako bi na taj način izbjegli sankcionisanje koje dokumentuje sistem video nadzora raskrsnica u gradu Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.