RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština Distrikta nastavlja analizu utroška električne energije i njenog plaćanja

Tokom jučerašnjeg popodnevnog i večernjeg dijela zasjedanja, zastupnici Skupštine Distrikta, su bez diskusije prihvatili izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje u minuloj godini, kao i plan rada ove ustanove za 2020. godinu. Još jednom je odloženo usvajanje odluke o povećanju osnovnog kapitala u JP „Komunalno Brčko“, te prihvaćene informacije o setu revizorskih izvještaja kad je riječ o poslovanju javnih institucija i odjeljenja Vlade Distrikta tokom 2018. godine.

Zasjedanje je sinoć prekinuto kod informacije o potrošnji električne energije koju plaća Vlada Distrikta, odnosno za koju se izdvajaju budžetska sredstva. Prekid je uslijedio na sugestiju gradonačelnika koji je zastupnike zamolio da zaključke, po ovoj tački, Parlament donese nakon što mu od strane izvršne vlasti, bude proslijeđena precizna informacija, koju je pripremilo Odjeljenje za komunalne poslove, a koja će biti razmatrana na narednoj sjednici brčanske Vlade. Nastavak sinoć prekinute, 59. redovne sjednice  Skupštine Distrikta, do čijeg kraja su ostale još tri tačke dnevnog reda. najavljen je za petnaest dana, odnosno, jedanaestog marta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Синиша Милић: Уједначавање принадлежности запослених до краја године

Миљана Ђурђевић

Sinoć okončana deseta redova sjednica Skupštine Brčko distrikta

Admir Kadrić

Rad Vlade i Skupštine Brčko distrikta u 2021. godini

Radio Brčko