RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština Distrikta u cjelodnevnom zasjedanju

Brčanski Parlament je, tokom prijepodnevnog rada, kroz proceduru prvog čitanja, apsolvirao izmjene i dopune Zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Distrikta, te izmjene unutar Zakona o Direkciji za finansije, Trezoru i Poreskoj upravi Distrikta.

Zastupnici su, u prvom čitanju, dali zeleno svjetlo i za nacrt Zakona o fiskalnom registru što je preduslov da se kroz ovaj „krovni zakon“ neka od neporeznih davanja, jednostavno zbog svoje nerentabilnosti, ukinu.

Brčanska Skupština je takođe, u proceduri prvog čitanja, prihvatila i izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, kao i Zakona o pravnim licima koje osniva Distrikt, a data je saglasnost i na Odluku o imenovanju rukovodstva Komisije za hartije od vrijednosti, kojom je odobren novi petogodišnji mandat, dosadašnjim čelnim ljudima ove institucije.

U nastavku današnje sjednice trebalo bi biti apsolvirano osam preostalih tačaka među kojima i davanje saglasnosti na Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u JP “Komunalno”, što podrazumjeva i uvođenje dvije nove pozicije zamjenika direktora, a sve u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima u Distriktu.

Inače, na samom početku sjednice, svečanu zakletvu položio je novi šef Odjeljenja za evropske integracije brčanske Vlade, Miroslav Geljić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Skupština i danas o stanju u ovdašnjem zdravstvu

Admir Kadrić

Moguće korekcije Zakona o fiskalizaciji u Distriktu

Admir Kadrić

Odluka o formiranju Vijeća nacionalnih manjina na narednom zasjedanju Skupštine Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić