RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupštinu SDA Brčko ne saziva ulica

Dogradonačelnik Distrikta i predsjednik SDA Brčko Esed Kadrić, jučerašnje odluke vanredne stranačke skupštine i osamdesetak potpisa za njegovu smjenu, zbog odobrenja da gradonačelnik Anto Domić u Zagrebu dočeka Haškog osudjenika Darija Kordića, naziva «stavom ulice». Stoga je na sinošnjem Izvršnom odboru, pod njegovim predsjedavanjem, isključen iz stranke bivši predsjednik Ahmet Dervišević.

«To što oni nazivaju vanrednom skupštinom je inače kafanski skup, tim prije jer su medju potpisnicima i ljudi koji ne samo da nisu članovi Skupštine već nisu ni članovi SDA» kazao je njen predsjednik Esed Kadrić.

Legalna Skupština broji 69 članova i statutarno je saziva predsjednik. Kako se to nije desilo stavovi i odluke su beznačajne.

«Da sam znao da Domić ide na  na doček Kordića nebi mu potpisao nalog i ako želi dalju saradnju s nama mora se izvinuti za svoj postupak. A za optužbe da sam omogućio da Kisić ima još jedan mandat u Vijeću ministara BiH, podsjećam ih da su ti isti željeli da Kisić bude gradonačelnik» rekao je Kadrić.

Inače, Izvršni Odbor SDA Brčko na sinošnjoj sjednici je jednoglasno iz članstva stranke isključio Ahmeta Derviševića, dok će o ponašanju Amira Trobradovića i Mustafe Nukovića, naknadno raspravljati i stavove donijeti, formirana komisija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.