RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Smanjuje se nivo vode na poplavljenim područjima

Stanje na poplavljenim područijima Distrikta se jutros procjenjuje boljim i stabilnijim u odnosu na predhodne dane. Od sinoć, je počelo  i intenzivnije isticanje vode,  sa poplavljenih područija u sjevernom dijelu,  jer pročišćena kanalska mreža, ka rijeci Tinji, je u funkciji, rečeno je jutros na nastavku vanredne sjednice vlade.

Ponovljen je i stav vlade od sinoć, da se do daljnjeg ne «probija» savski nasip kod Krepšića, što je još juče izričito tražilo rukovodstvo susjedne Županije Posavske.

«U ovom kontekstu mi moramo uvažavti i mišljenja eksperata koji nam sugeruišu, da kod eventualnog probijanja nasipa na Krepšiću, sigurno bi bolja situacija bila u Županiji Posavskoj, ali mi u Sjevernom dijelu Disatrikta, nismo sigurni da li bi to donijelo boljitak, tim prije što se preko vikenda najavljuju nove padavine» rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Inače, aktivnosti na umanjenju nivoa vode na poplavljenim područijima u  Sjevernom dijelu Distrikta su nastavljene i danas, kao i posao na prikupljanju živih i uginulih životinja iz Vučilovca, Krepšića i Gorica.

Generalno stanje na poplavljenim područijima u Distriktu nešto je boolje nego ranijih dana, ali je daleko od zadovoljavajućeg, pa se i dalje zahtjeva još intenzivni angažman svih, što će  nanovo biti izanalizirano najkasnije sutra u 7 sati i 30 minuta, na novom nastavku vanredne sjednice brčanske vlade,

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.