Brčko

Зоран Кокановић: Мој син уколико је крив мора одговарати, али врше се притисци на свједоке

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије у Брчком Зоран Кокановић изразио је данас сумњу у професионалност и објективност полицијских службеника који раде на случају кривичних дјела подметања експлозивне направе у једном локалу и паљења аутомобила за чије извршење се доводи у везу и његов син.

Он каже да његов син није под његовом заштитом и да, уколико се докаже, мора одговарати за оно што је урадио, али да петосатно привођење свједока од којег је полиција тражила да промијени исказ улива сумњу у објективност свега.

„Имамо материјалне доказе да су поједини свједоци који су говорили у вези мога сина говорили лаж. Те доказе ћемо предати суду, јер полицији не можемо више да вјерујемо после полицијских притисака који су се синоћ десили у станици полиције када је од свједока тражено да промијени исказ“, нагласио је Кокановић и рекао да је свједок малтретиран од стране полицијских службеника.

Кокановић је овом приликом апеловао да се политика искључи из овога јер је, како је рекао, политика почела да врши притисак на неке људе из система који требају да докажу праву истину везану за безбједносну ситуацију у претходна три мјесеца у дистрикту Брчко.

Кокановић је још једном истакао да нема сазнања шта је и да ли је нешто његов син урадио, али осуђује било који догађај иза кога евентуално стоји његов син. Он се овом приликом извинио свим људима уколико су и ако су доживјели непријатности услед догађаја који су се десили и који су нарушили безбједност у граду.

„Мој син нема моју политичку заштиту, нити било коју другу заштиту и Никола, уколико је крив, има да одговара и да буде примјер осталима“, закључио је Зоран Кокановић, предсједник Социјалистичке партије у Брчком и посланик у Скупштини дистрикта Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button