RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

СНСД предлаже Закон о контроли цијена у Брчко дистрикту

Посланик  СНСД-а у Скупштини Брчко дистрикта Срђан Блажић изјавио је данас Срни да је ова странка спремила и да ће коалиционим партнерима понудити на заједничко усвајање, Закон о регулисању цијена на простору Дистрикта, као одговор на поремећаје тржишта и неконтролисан раст цијена у дистрикту.

Блажић подсјећа да област формирања, праћења и контроле цијена, као и евентуалне мјере у случајевима значајнијих поремећаја на тржишту, још увијек није законски уређена, те је јако важно што прије усвојити законодавни оквир који ће Влади Брчко дистрикта омогућити доношење одлука, којима би се прецизније дефинисале мјере интервенције на цијене роба и услуга.

„Већ неколико мјесеци биљежи се константан раст цијена производа и услуга, а посебно се то односи на основне животне намирнице. Нагли раст инфлације на једној страни, а истовремено незнатно повећање просјечне плате на другој, све грађане Брчко дистрикта довело је у тежак положај за снабдјевањем производима и услугама који се рачунају у потрошачку корпу“, рекао је Блажић.

Напомињући да све прогнозе говоре да ће се турбуленције на тржишту роба и услуга наставити дешавати, Блажић је рекао да Влада мора интервенисати што је прије могуће, како би се заштитили грађани и њихова куповна моћ, због чега ће Закон бити предложен већ на првој наредној сједници Скупштине.

„Сигуран сам да ће ова наша иницијатива бити прихваћена од стране свих посланика у Скупштини Брчко дистрикта и да ће врло брзо на снагу ступити закон који ће дати могућност за ограничавањм цијена и маржи, али и казнити све оне привредне субјекте који користе ванредне околности на тржишту и неоправдано повећавају цијене и присвајају већу добит, а на штету грађана Дистрикта“, рекао је Блажић.

[highlight color=”red”]Напомена: „Радио Брчко“ се ограђује од информација објављених у овом саопштењу и одговорност за њихов садржај сносе искључиво њихови аутори, односно пошиљаоци [[/highlight]

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Saopštenje za javnost: U Brčko distriktu se koristi medicinski kisik 99,97 % čistoće

Radio Brčko

Brčko: Šestorici uhapšenih u akciji “Parti” određen pritvor u trajanju do mjesec dana

Radio Brčko

Supervizor Scanlan: Odgovornost i hitnost ključni za osiguranje prosperiteta u Brčkom

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!