RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

SPKD “Prosvjeta” Brčko: U pripremi 18 književnih naslova

dav

Srpski Književni krug SPKD „Prosvjeta“ Brčko u ovoj je godini organizirao više promocija knjiga i književnih večeri. U pripremi je promocija četiri naslova, od kojih i predstavljanje monografije „100 godina OŠ Ražljevo“.

Srpski književni krug svakim danom postaje mjesto gdje se sve više okuplja mladih, željnih duhovne hrane, lijepe riječi, prijatelja, ljubavi.

Prota Branko Đurić, predsjednik Književnog kruga podsjeća na sve to, ne izdvajajući niti jednog autora, koji je kroz Književni krug prošao i dalje kroči, jer kako kaže važno je da su sve promocije bile dobro posjećene. On je, između ostalog, najavio narednu književnu večer, koja će biti posvećena Dragi Kuđiću iz Brčkog.

Pored Književnog kruga, pri Prosvjeti aktivno djeluje i nakladna djelatnost u okviru koje je, kako predsjednik Savo D. Teodorović kaže, za ovu godinu predviđeno obljavljivanje 18 naslova. Između ostalog, tu je i predstavljanje monografije „100 godina OŠ Raželjevo“ prof. Spasoja Radonjića, te objavljivanje još najmanje tri djela, Nediljka Blažića, Ognjena Tomića i Snježane Ignjić.

Prosvjeta ove godine namjerava pokrenuti i dva časopisa, a što ovisi od novčanih sredstava. Teodorović podsjeća da  su ove godine intenzivirali pregovori s Vladom distrikta o finanancijskog potpori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Француски хуманиста Арно Гујон вечерас у Брчком

Миљана Ђурђевић

Брчко: Сакупљено 1.500 евра за дјецу Косова и Mетохије

Миљана Ђурђевић

Брчко: Вече духовне поезије

Vladimir Matijević