RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko i ove godine organizirali humanitarni “Slatki bazar”

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko danas na Trgu mladih organiziraju humanitarni „Slatki bazar“, na kojemu su studenti prodaju kolače koje su sami napravili. Sav prihod od prodaje bit će upotrijebljen za kupovinu novogodišnjih paketića, koji će krajem godine biti podijeljeni djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

„Već tri godine organiziramo ovakav tip akcije. Do sada se nismo javno eksponirali te smo ove godine odlučili da pored akcije Ekonomskog fakulteta uključimo apsolutno sve građane koji su u mogućnosti da posjete naš bazar i da doprinesu onoliko koliko oni mogu za ovaj plemeniti cilj“, kaže studentica Ekonomskog fakulteta Nusreta Ferizagić.

„Slatki bazar“ u ovo praznično vrijeme organiziran je po zamisli grupe studenata, pripremljeno je mnogo kolača za prodaju, a konkretne cijene nisu bile određene, nego je sve organizrano po principu dobrovoljnih priloga.

U sklopu ove akcije, uz prodaju kolača, u holu Ekonomskog fakulteta postavljena je i kutija za prikupljanje humanitarnih priloga, gdje će se prikupljati novac do kraja ove godine. Prikupljeni novac također će biti namijenjenjen za nabavu novogodišnjih paketića za najmlađe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

‘Merhamet’ podijelio migrantima u Bihaću novi kontingent pomoći

Radio Brčko

Brčko: U tijeku humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za liječenje Anele Ćejvanović

Sandra Živković

Brčko: Počela velika “Prosvjetina” humanitarna akcija za djecu Kosova i Metohije

Radio Brčko