RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko organizirali humanitarni “Slatki bazar”

Studenti Ekonomskog fakulteta u Brčkom, ispred zgrade fakulteta organizirali su danas humanitarni „Slatki bazar“, na kojemu su prodavali kolače koje su sami napravili. Cjelokupni prihod od prodaje bit će upotrijebljen za kupovinu novogodišnjih paketića, koji će biti podijeljeni djeci slabijeg imovinskog stanja.

Predsjednik Saveza studenata Vladimir Kanostrevac je rekao kako „Slatki bazar“ predstavlja jednu u nizu humanitarnih akcija koje studenti ovog fakulteta organiziraju svake godine.

Cjelokupna humanitarna akcija prikupljanja novca pokrenuta je prije 15 dana, a trajat će još sljedeći tjedan.

“Pitali smo se kojoj ćemo djeci pokloniti paketiće. Svatko od kolega zna u svojoj ulici i naselju nekoliko djece kojima će trebati ovi pokloni”, rekao je Kanostrevac.

U sklopu ove akcije postavljena je i kutija za prikupljanje humanitarnih priloga u holu Ekonomskog fakulteta, gdje je također prikupljeno dosta novca, što je posebno istaknuo i dekan fakulteta, Lazar Radovanović.

„Ja kao dekan podržavam ovu akciju i nadam se da će studenti skupiti dovoljnu količinu novca kako bismo osigurali paketiće za što veći broj mališana“, istaknuo je Radovanović.

„Slatki bazar“ u ovo praznično vrijeme organizirana je po zamisli grupe studenata, pripremljeno je mnogo kolača za prodaju, a konkretne cijene nisu bile određene, nego je sve organizrano po principu dobrovoljnih priloga.

U akciju prikupljanja novca za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu slabijeg imovinskog stanja uključili su se i vlasnici nekoliko ugostiteljskih objekata i trgovina u gradu, gdje će također biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Konačna podjela paketića djeci bit će upriličena nekoliko dana prije Nove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Покренута хуманитарна акција у сусрет Божићу

Vladimir Matijević

Брчко: Почиње упис студената на Економски факултет

Дејана Крстић

Економски факултет Брчко: Четврти уписни рок завршава сутра

Миљана Ђурђевић