RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan čestitao JP „Putevi Brčko“ na priznanju za dobru tendersku praksu

Supervizor za Brčko Michael Scanlan posjetio je danas Javno preduzeće „Putevi Brčko“ povodom priznanja koje je Preduzeće dobilo za zakonitu praksu pripreme tenderske dokumentacije.

„Čestitam JP „Putevi Brčko“ na priznanju. Oni su primjer na koji se svi u Brčkom trebaju ugledati“, istakao je supervizor Scanlan.

Naime, Centri civilnih inicijativa (CCI) i Transparency international u BiH predstavili su Izvještaj o antikorupcijskom monitoringu javnih nabavki te dodjelili priznanja javnim institucijama, ustanovama i preduzećima sa najmanjim stepenom rizka od korupcije.

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ jedno je od tri preduzeća iz cijele BiH kojima je dodjeljeno priznanje „Zelena zastavica“, a koje označava zakonitu i dobru praksu pripreme tenderske dokumentacije.

Nagradu je u ime Preduzeća primio direktor Vlado Jevtić koji je izjavio da je priznanje, prije svega, rezultat vrijednog i zakonitog rada kolega Službe za javne nabavke.

„Nagrada koju smo dobili nam predstavlja motivaciju za dalji zakonit i transparentan rad, a u cilju postizanja još boljih rezultata“, dodao je Jevtić.

Dodjela nagrada realizovana je u okviru projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a predstavlja rezultate praćenja 5426 postupaka javnih nabavki, ukupne vrijednosti preko 138 miliona KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Scanlan: Reforme u Brčkom će uspjeti ako se politika i pokroviteljstvo drže podalje od javne uprave

Radio Brčko

Supervizor u radnoj posjeti OC Vermont

Radio Brčko

Za nastavak reformi u Brčkom, neophodno formiranje vlasti ove godine

Radio Brčko