RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan: Prioritet vlasti u Brčkom mora biti Brčko distrikt

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan prisustvovao je prezentaciji aktivnosti na uklanjanju mina u Brčkom povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnosti od mina i pomoći u protuminskom djelovanju. Ovaj događaj je podcrtao da je Distrikt na putu da bude potpuno očišćen od mina do 2024. godine.

U tom kontekstu, supervizor pozdravlja činjenicu da je Vlada Distrikta kroz proljetni rebalans budžeta namijenila dodatnih 400.000 KM kako bi se ispoštovao rok za deminiranje. Scanlan također pozdravlja primjenu novih transparetnih procedura u procesu rebalansa budžeta pomoću kojih će se ojačati integritet samog procesa. Transparentan proces usvajanja je prvi od mnogih koraka koji su neophodni za uspostavu ciljane i odgovorne javne potrošnje – kako bi svaka marka bila potrošena na potrebe zajednice, te nijedna izgubljena zbog korupcije ili upitnih grantova i podsticaja u poljoprivredi i drugim oblastima.

Supervizor podsjeća vlasti u Brčkom da trebaju ostati fokusirani na reforme i da se ne upuštaju u polemike oko trenutne političke krize u BiH ili oko predstojećih opštih izbora. To je opredjeljenje koje su brčanski lideri izrazili u svojoj pohvalnoj zajedničkoj izjavi iz decembra. Supervizor očekuje od lidera da ispuštuju to opredjeljenje, te da svi drugi izabrani zvaničnici slijede taj primjer, bez obzira da li su u vladajućoj većini ili u opoziciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Podrška supervizora Majkla Skenlana planovima rada Zavoda za planiranje i građenje

Admir Kadrić

Supervizor Scanlan pozdravio usvajanje budžeta Distrikta za 2019. godinu

Radio Brčko

Супервизор за Брчко Скенлан у посјети Дистрикту

Radio Brčko