RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Skenlan juče boravio u redovnoj posjeti Brčkom

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan juče je boravio u radnoj posjeti Distriktu. Bila je ovo prilika da se još jednom susretne sa predstavnicima vlasti i privrednicima, da čuje njihova razmišljanja o aktuelnom trenutku u Distriktu, te da iznese i svoje stavove i prijedloge, kao i konkretne instrukcije. „Međunarodna zajednica uopšte, a i sam supervizor, nisu zadovoljni razvojem situacije u Distriktu, posebno privrednim jačanjem ovog područja, te je na vlastima da hitno, a najdalje do kraja godine, naprave konkretne pomake u ovom smislu, što podrazumjeva i izmjene odgovarajuće zakonske regulative“, rekla je, jedan od aktera razgovora, predsjednica SBB Brčko, Ina Pamukčić-Karagić.

Supervizor je o istoj problematici, odvojeno razgovarao, i sa zastupnicima u brčanskom Parlamentu Sinišom Golićem i Admirom Nukovićem. Osim toga, susreo se i sa čelnicima Privredne komore, a prilikom razgovora sa menadžmentom JP „Komunalno“, izrazio je spremnost da se i lično angažuje oko kvalitetnijeg i dugoročnijeg rješavanja pitanja napajanja električnom-energijom Brčko Distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.