RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor za Brčko i ambasadorica Francuske u BiH posjetili Luku

Foto: Mirsad Arnautović

Supervizor za Brčko distrikt BiH Majkl Skanlan i ambasadorica Francuske u BiH Kristin Toudik obišli su danas brčansku Luku kako bi se upoznali sa dinamikom realizacije Projekta revitalizacije Luke. I ova današnja posjeta dokazuje podršku EU i međunarodne zajednice modernizaciji brčanske Luke.

„Mi smo danas ovdje da bi smo iskazali podršku svim projektima infrastrukture koji će pomoći BiH u njenom približavanju Europskoj uniji, a reavitalizacija brčanske Luke nam je od velikog značaja jer Francuska učestvuje dijelom i svojim sredstvima u ovom projektu“, naglasila je francuska ambasadorica.

„Današnji dolazak ambasadorice Francuske u Luku je jasan pokazatelj interesa EU za realizaciju ovog projekta koji je od velikog značaja, ne samo za Brčko distrikt, nego za cijelu BiH i da on ne bi mogao biti realizovan da nije bilo podrške EU“, naglasio je supervizor Skanlan.

Foto: Mirsad Arnautović

On je dodao da projekat sada kreće sa realizacijom jer će preostali tenderi biti objavljeni tokom ovog mjeseca, a prvi radovi na revitalizaciji Luke bi trebali započeti tokom ljeta.

Alija Osmanbašić, v.d direktora Luke u Brčkom je podsjetio da projekat modernizacije Luke košta 10 miliona eura  koji su obezbijeđeni kreditom Europske banke za obnovu i razvoj, a koji predviđa prije svega kupovinu nove dizalice, te izgradnju novog kraka željezničke pruge.

Foto: Mirsad Arnautović

Amasadorica Francuske u BiH je od juče u dvodnevnoj posjeti Brčko distrikta gdje se sastala sa zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti kao i predstavnicima političkog i javnog života ove lokalne zajednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Skenlan: Za reforme u Brčkom potrebna su djela, ne riječi

Radio Brčko

Брчко: Прва фаза реконструкције “Луке” успјешно окончана

Vladimir Matijević

Prihodi JP “Luka Brčko” umanjeni zbog Odluke o zabrani izvoza drvnih sortimenata

Mirsad Zahirović