RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sutra počinju Prvi susreti mladih Brčko distrikta

Predstavnici brčanskog Vijeća / Savjeta mladih na današnjoj konferenciji za medije oglasili su kako bi potvrdili početak održavanja Prvih susreta mladih Brčko distrikta, koji počinju sutra, a završavaju u subotu, 6. srpnja 2019. godine.

Prema riječima predsjednika Željka Novakovića središnji događaj je Konferencija za mlade „Pokreni i promijeni“ u petak u Domu kulture u 11:00 sati, na kojoj će kroz četiri panel diskusije, uglavnom na temu odlaska mladih, sudjelovati gosti iz BiH i susjedstva, ali i svi zainteresirani građani.

Prije Konferencije, kako je danas u ime Vijeća najavila Tea Ružić, organiziran je doček gostiju kod predstavnika izvršne vlasti u Gradskoj vijećnici. Ovom prigodom, ona je pozvala sve mlade s područja Distrikta, ali i ostale građane, da se pridruže Susretima, kako bi bili dio velike omladinske priče, čiji kraj može imati ljepši kraj. Također, najavila je neke od panelista kao što je poznati hrvatski demograf Stjepan Šterc ili Katarina Vučković, predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.  Konferenciji će prisutvovati i brčanski poduzetnici, čiji uspjeh može poslužiti kao primjer uspjeha drugim mladim ljudima.

Treći član Predsjedništva Vijeća mladih Harun Šabanović najavio je završni događaj, zaključke Konferencije, koji će javnosti biti prikazani u subotu, 6. srpnja, a potom i upućeni zakonodovacu.

Susrete mladih u Brčkom financijski podržala je Vlada Brčko distritka. Nautički klub Brčko pridružio se tehničkoj potpori, kao i glazbenici Adi Kukić i Miloš Stankić.

Vijeće / Savjet mladih Brčko distrikta BiH osnovano je koncem prošle godine. Zasada broji 12 omladinskih udruga, upisanih u Registar omladinskih organizacija Odjela za stručne i administrativne poslove. Organizacija je definirana brčanskim Zakonom o mladima i predstavlja krovnu organizaciju omladinskih udruga u Distriktu, te kao takva sudjeluje u kreiranju politika, programa i strategija za mlade, u suradnji sa zakonodavnim tijelima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sutra počinje kulturno-sportska manifestacija “Frančeskovi dani 2019.”

Radio Brčko

Počeli Prvi susreti mladih Brčko distrikta

Radio Brčko

HDZ Brčko: Duhovnom obnovom počela izborna kampanja

Vladimir Matijević