RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sutra sjednica Skupštine Brčko distrikta

Zastupnici većine u brčanskom Parlamentu, na današnjem sastanku, čini se da su usaglasili neka od pitanja na kojima je „zapela“, prije petnaest dana ptekinuta, sjednica Skupštine.

Prije svega, riječ je o raspodjeli dobiti iz JP „Putevi“ na infrastrukturne projekte. To je tačka na kojoj je prije petnaest dana zaustavljena 53. redovna sjednica, a tiče se raspodjele oko pet miliona maraka dobiti i to u infrastrukturne projekte.

Siniša Golić

„Uz moguće manje korekcije usaglašeno je da milion maraka ide na sanaciju mosta na Savi, nekoliko stotina hiljada maraka na okončanje poslova na zaobilaznici oko Brčkog, te da više od 600.000 maraka bude uloženo u rekonstrukciju četiri magistralna pravca na području Distrikta“, rekao je član parlamentarne većine, zastupnik PDP-a, Siniša Golić.

Osim toga, parlamentarna većina je spremna, na narednom redovnom zasjedanju, u proceduru prvog čitanja pustiti izmjene i dopune Zakona o budžetu Distrikta, uz vjerovatnu potrebu za održavanjem i javnih rasprava o ovom vrlo važnom zakonu.

Ljubiša Lukić

„Pored toga, u skupštinsku proceduru drugog čitanja, ulaze i izmjene i dopune Zakona o radu Distrikta, na koji su zastupnički klubovi uputili nekih četrdesetak amandmana, koji sada analizira Ekonomsko- socijalno vijeće, te brčanska Vlada, da bi za pentaestak dana bili ponovo vraćeni u parlament na konačno usvajanje“, istakao je predsjednik Zakonodavne skupštinske komisije, Ljubiša Lukić.

Inače, početak sutrašnjeg zasjedanja zakazan je za deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obaveznih pet dana praznika i za uposlene u realnom sektoru

Admir Kadrić

Брчко: Усвојена Одлука о усвајању програма утрошка средстава за трећи, четврти и пети покушај вјештачке оплодње

Radio Brčko

Милић: Недопустиво да се Закон о празницима односи само на запослене у институцијама

Radio Brčko