Brčko

Sutra završava drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu – Na privatnim univerzitetima produžen do kraja mjeseca

Nastava na visokoškolskim ustanovama Brčko distrikta trebala bi početi 5. listopada, a bit će organizirana u skladu sa preporukama i mjerama Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje. Drugi upisni rok na brčanskom Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, jedinom državnom fakultetu u Distriktu, završava sutra. Prema riječim dekana Lazara Radovanovića, Ekonomski fakultet je ove akademske godine upisao više studenata nego ranije. Na prvom upisnom roku primljeno je 33 studenta, a očekuje se da će u sljedeći ponedjeljak na prijemni ispit izaći još najmanje šest kandidata.

Drugi upisni rok počeo i je i na privatnim univerzitetima i uglavnom će trajati do kraja ovog mjeseca.

„Mi smo u prvom upisnom roku na sedam fakulteta upisali 26 studenata na prvu godinu studija. Najveće interesovanje je na Pedagoškom, Ekonomskom i Fakultetu za informatiku. Također, imamo 14 upisanih na master i doktorskim studijima“, rekao je prof. Predrag Gluhaković, koordinator Odjela banjalučkog Nezavisnog Univerziteta u Brčkom.

Rektor Europskog univerziteta u Brčkom Nedeljko Stanković ističe da je zadovoljan odzivom brucoša, te da očekuje početak nastave prvog ponedjeljka narednog mjeseca. Ovom prigodom podsjetio je da je Senat Europskog univerziteta zbog pandemije, usljed čega je došlo do prekida redovnog rada i funkcioniranja Univerziteta, donio odluku kojom se odobrava studentima upis naredne godine studija i bez ispunjavanja uvjeta propisanih zakonom za upisivanje naredne godine studija u akademskoj 2020 / 2021. godini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!