RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčko distrikt stigao novi kontigent od 5.850 doza vakcina protiv COVID-19

U Brčko distrikt Bosne i Hercegovine sinoć je stigao novi kontingent od 5.850 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača Comirnaty Pfizer BioNTech, koja su dio donacije Republike Bugarske Bosni i Hercegovini. Osim toga u narednom periodu u sklopu međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Brčko distriktu će biti dostavljene  značajne količine i drugih medicinskih preparata i opreme.

„U skladu sa Odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje na nivou BiH, a po zahtjevu Brčko distrikta, odlučeno je da se postotak međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Brčko distriktu poveća sa 0,5 na 2,5 % i ovo se ne odnosi samo na vakcine nego i na druge vidove pomoći tokom pandemije poput medicinske opreme i uređaja“, istakao je Sead Šadić, šef Odjela za zdravstvo u Vladi distrikta

Ova odluka je isključivo vezana za raspodjelu međunarodne pomoći tokom pandemije korona virusa i bitna je za ovu lokalnu zajednicu jer se u narednom periodu mogu očekivati nove količine dodatne opreme i medicinskih  preparata.

“Mi u Brčko distriktu imamo aktivnu komunikaciju sa NATO-om vezano za dolazak određene medicinske opreme za kovid odjeljenje u brčanskoj Bolnici, a o čemu se konkretno radi i o kakvoj je opremi riječ bit će objavljeno u narednom periodu”, naglasio je Šadić.

U Bosnu i Hercegovinu juče je dopremljeno 258.570 doza Pfizer vakcina protiv koronavirusa koje je donirala Bugarska, a od čega je 5.850 doza dostavljeno u Brčko distrikt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Uskoro rekonstrukcija Odjela kirurgije u Općoj bolnici

Gorana Antić

Milica, Haris i Safet volonteri godine u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Glavi koordinatror Vlade ugostio učesnike turnira veterana u malom fudbalu

Radio Brčko