RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom 16. i 17. avgusta 1. Međunarodna turistička regata “Sava nautik”

Predstavnici brčanskog Udruženja “X Centar” organizovali su danas prvi operativni sastanak na kojem su najavili 1. Međunarodnu turističku regatu “Sava nautik” koja će u Brčkom biti održana 16. i 17. avgusta. Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju bezbjednosti same regate.

Igor Milićević iz Udruženja “X centar” rekao je da očekuje 1000 učesnika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da Vlada rado podržava manifestacije koje se tokom ljeta organizuju na rijeci Savi. “Ova regata je sastavni dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tokom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter”, dodao je gradonačelnik Milić.

Saša Slavnić, predsjednik Udruženja “X Centar” naglasio je da posjetioce prvi dan regate očekuje takmičenje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizovano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U porastu vodostaj rijeke Save duž toka kroz Posavski kanton

Radio Brčko

Brčko: U rijeci Savi pronađeno mrtvo tijelo mlađe ženske osobe

Radio Brčko

Krijumčarenje ljudi: Na rijeci Savi kod Brčkog pronađeno 12 migranata, uhapšena dva muškarca

Radio Brčko