RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom predstavljena najnovija knjiga Sare Sabri

U organizaciji Udruženja ”Žena Bošnjakinja” Brčko sinoć je u Domu Islahijeta održana promocija najnovije knjige i predavanje spisateljice Sare Sabri. Pred prepunom velikom salom ovog doma predstavljena je četrnaesta po redu knjiga ove autorice pod nazivom    “Šapućem ti kao svom sinu”.

“Knjiga govori o unutar omladinskim odnosima i došla je kao uobičajeni slijed nakon ranije izdatih knjiga ”Šapućem ti kao žena mužu” i ”Šapućem ti kao žena ženi” tako da je ovom knjigom zaokružena ta porodična tematika u kojoj govorim kroz svoja djela”, kazala je autorica Sara Sabri.Knjiga se obraća omladini i nosi svojevrsnu poruku da se što više nadograđuju, da ulažu u sebe,da se afirmišu i bore i da se ne mire sa onim kako jeste već da budu oni koji će pokrenuti sve pozitivne promjene u svom društvu i svojoj zajednici.Sa ovih do sad napisanih četrnaest knjiga sam zaokružila tu porodičnu biblioteku unutar-porodičnih odnosa tako da, ako budem pisala petnaestu knjigu, vjerovatno će to biti pokretanje neke nove edicije”, istakla je na kraju Sara Sabri.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U Napretkovom domu promovisana knjige Ive Bošnjakovića

Suvad Alagić

U Brčkom promovirana knjiga „Humano srce Srpske“ Slavka Basare

Sandra Živković

Декомунизација и “Српска прича”: Историчар Немања Девић у четвртак у Брчком

Radio Brčko