RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom promovisana knjiga “Mojom životnom stazom” Anđelke Mitrović

Promocija knjige Anđelke Mitrović „Mojom životnom stazom“ u organizaciji Srpskog književnog kruga održana je sinoć, pred većim brojem prisutnih, u prostorijama SPKD „Prosvjeta“ Brčko .

Govoreći o svojoj novoj, petoj po redu, objavljenoj knjizi, Mitrović je kazala da se relativno kasno počela baviti pisanjem, jer su joj na prvom mjestu u životu bili porodica i podizanje djece. U poznijoj dobi odlučila se da progovori pisanom riječju, a teme njene književne preokupacije su širenje ljubavi u najširem i najpozitivnijem značenju te riječi, porodica, selo i njoj dragi ljudi i uspomene.

Knjigu, koja je kombinacija proze i poezije, što je sve češća forma među današnjim piscima, predstavila je Živka Gunjević, urednik i recenzent „Moje životne staze“.

Gunjević je naglasila da je Anđelka Mitrović na početku bavljenja pisanjem bila potpuno autentična i samosvojna, a kasnije u fazi dozrijevanja i još predanijem pisanju, kod nje je osjetan uticaj vodećih živih srpskih pisaca i klasika.

Anđelka Mitrović je do sada objavila pet naslova, a član je Književnog kluba „Savovanje“ Šamac i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva prosvjeta Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржано предавање на тему “Велики српски научници о српском језику, науци и култури”

Radio Brčko

Knjiga „Ja Pink – Panter“ autorke Olivere Ćirković sinoć predstavljena u Brčkom

Admir Kadrić

U okviru „Proljeća u gradu 2019“ promovisana knjiga „Iz Ismetine sehare“

Sanita Jerković Ibrahimović