RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom se obilježava Svjetski dan turizma

Povodom Svjetskog dana turizma Odjeljenje za privredni razvoj i Služba  za turizam Vlade Brčko distrikta organizuju trodnevne aktivnosti pod sloganom Turizam  i posao: Bolja budućnost za sve.

Danas su tim povodom održana dva okrugla stola na teme: Važnost brendiranja u turizmu, poslovni turizam- mogućnosti, turizam- posao za sve te nove poslovne ideje.

„ U organizaciju ovih okruglih stolova su se osim Službe za turizam uključili i udruženje  hotelijera i restoratera Brčko distrikta, te učenici Ekonomske škole, smjer Turistički tehničari “ istakao je Aleksandar Đurić, šef Službe.

U sklopu obilježavanja ovog datuma sutra će na Trgu mladih biti vršena podjela letaka i propagandnog materijala na temu Svjetskog dana turizma, te anketiranje građana.

U subotu, trećeg dana obilježavanja bit će orgaizovana obuka za ugostiteljske radnike.

Svake godine se 27. septembra pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) širom svijeta obilježava Svjetski dan turizma. Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u istoriji turizma u svijetu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obilježen svjetski dan turizma

Sanita Jerković Ibrahimović

“Чари зиме” у Брчком испуниле очекивања

Миљана Ђурђевић

Ovogodišnji Svjetski dan turizma u sjeni ograničenja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa

Mirsad Arnautović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!