Brčko

U Brčkom započeto obilježavanje Međunarodnog dana Roma

Međunarodni dan Roma, 8. april, je dan kojim se proslavlja romska kultura, istorija i jezik te podiže svijest o problemima sa kojima se Romi suočavaju, a sa ciljem podsjećanja na tradiciju romske nacionalne manjine generalno, a posebno u Brčko distriktu BiH.

Omladinski centar „Vermont”, zajedno sa poslanicom Mejrom Šečić i II osnovnom školom Brčko distrikta, započeo je obilježavanje Međunarodnog dana Roma. Aktivnosti su započele kreativnim radionicama i predavanjima o romskoj tradiciji, običajima i kulturi. Učenici su nakon radionica zajedno sa nastavnim osobljem pustili balone u bojama romske zastave te tako simbolično dali podršku svojim prijateljima iz romske zajednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!