RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Dubravama svečano otvoren dječiji vrtić “Hlapić”

U Dubravama u jugozapadnom dijelu Brčko distrikta, danas je svečano otvoren dječji vrtić „Hlapić“, koji je šesti po redu objekat u okviru Obdaništa/zabavišta “Naša djeca”, a prvi koji se nalazi izvan samog grada.

Ovaj vrtić je implementiran u sklopu projekta suradnje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i grada Vinkovci iz Republike Hrvatske. Vlada Distrikta je za ovaj projekt izdvojila oko 200.000 KM, a novčana sredstva iz Vinkovaca su u iznosu od oko 25.000 KM.

„Stanovnici ovog kraja mogu biti zadovoljni nakon otvaranja ovog vrtića, posebno roditelji koji su uposleni, jer će sada biti u prigodi da u blizini svoga doma mogu ostavljati djecu kod visoko profesionalnog osoblja u lijepo uređenom prostoru, gde će djeca proći kroz proces socijalizacje i određene edukacije“, rekao je dr. Anto Domić zamjenik gradonačelnika.

Svoje zadovoljstvo suradnjom sa čelnicima Brčko distrikta, izrazio je i gradonačelnik grada Vinkovci, Ivan Bosančić. Kako kaže, vrtići su glavni vid napredka jedne sredine, te se nada i daljoj suranji na ovakvim projektima.

„Obdaniše-zabavište „Naša djeca“, na području Distrikta ove pedagoške godine ukupno ima primljeno 525 djece, a u novootvoreni vrtić u Dubravama primljeno je 35 djece koji program pohađaju u dvije grupe i to jaslička i vrtićka grupa, te se nadamo sljedeće godine još većem odazivu roditelja i bar još jednoj grupi u ovom vrtiću“, kaže Jasna Jovičić ravnateljica vrtića „Naša djeca“

Zadovoljstvo otvaranjem vrtića u Dubravama su izrazili i stanovnici iz ovog i okolnih naselja koji su istaknuli da već dugo vremena čekaju na ovakav objekt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U granatiranju na istoku Ukrajine razrušen dječji vrtić, Peskov rekao da situacija danas eskalira u regiji Donbas

Radio Brčko

Brčko: Otkriven i pritvoren osumnjičeni zа paljevinu kuće u Dubravama

Radio Brčko

Brčko: Obilježena 31. obljetnica osnutka HVO-a u BiH

Gorana Antić