RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Tradicionalni Božićni domjenak HDZ-a upriličen u Brčkom

U sali Hrvatskog kulturnoг društva Napredak u Brčkom sinoć je upriličen tradicionalni Božićni domjenak Hrvatske demokratske zajednice BiH Organizacija za Brčko distrikt.

„Mi u HDZ-u se smatramo jednom velikom obitelji, te tako i ovaj Božićni blagdan proslavljamo kao jedna velika obitelj. Ovo je prilika da se prisjetimo i svega što smo činili tijekom godine, jer je HDZ već godinama stožerna snaga hrvatskoga naroda i predvoditeljica europskih i kršćanskih vrijednosti u BiH“, kazao je predsjednik ove stranke dr. Anto Domić.

On je naglasio kako se bore za rješavanje pitanja od važnosti za Bosnu i Hercegovinu i statusna pitanja Hrvata, kako u BiH, tako i ovdje u Brčko distriktu, te da je s tim ciljem upriličen ovogodišnji Božićni domjenak.

„Iduća, 2023. godina, također bit će izazovna kako po pitanju problema koji su globalne naravi, tako i zbog dobivanja kandidacijskog statusa, te HDZ ima ključnu ulogu u Distriktu, a samim tim će imati i ključnu ulogu u postupku pristupa Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji. Tim povodom želimo si čestitati kandidacijski satus, te da se ohrabrimo i još snažnije i odgovornije radimo na dobrobit, ne samo Hrvata, nego i svih koji žive ovdje u Distriktu, jer mi drugog mjesta za život nemamo, ovo je naš dom i naša domovina“, dodao je Domić.

Nakon obraćanja predsjednika HDZ-a dr. Ante Domića prisutnim gostima, upriličeno je druženje uz glazbu i bogatu trpezu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski HDZ BiH održao Izbornu skupštinu

Дражен Ристић

Brčko: Predizborna kampanja HDZ BiH nastavljena u Gornjem Zoviku

Sandra Živković

Brčko: Obilježena 31. obljetnica „Dan sjećanja“ 08.05.1992. – 08.05.2023. godine

Gorana Antić