RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pretovar u luci gotovo zaustavljen

Brčanska luka u posljednjih pet mjeseci trpi velike gubitke koji su prouzokovani nezapamćeno niskim vodostajem Save i Dunava do kojeg je došlo zbog male količine padavina.

Alija Osmanbašić

“Brodski transportni saobraćaj ovim rijekama je gotovo mjesecima u prekidu ili otežan i naš pretovar u luci je zbog toga od planiranih 185 hiljada tona ostvaren tek sa 104 hiljade tona”, kazao je Alija Osmanbašić, zamjenik direktora u ovom Javnom preduzeću.

Iako se svake godine luka planski priprema za stotinu dana niskog vodostaja, ove godine taj period je znatno duži tako da bi poslovna godina mogla biti završena sa 30 do 40  posto manje ostvarenih prihoda.

“Bez obzira na navedene brojke, sve obaveze prema zaposlenima će biti ispoštovane jer luka ostvaruje prihode i od carinskog terminala i drugih djelatnosti”, zaključio je Osmanbašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U JP “Luka” specijalnom dizalicom izvršen pretovar vangabaritnog tereta

Gorana Antić

ЈП “Лука Брчко” ће годину завршити y минусy од 300.000 КМ   

Дејана Крстић

Javno poduzeće “Luka Brčko” bilježi veći obim poslovanja

Gorana Antić