RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Napretkovom domu upriličena večer poezije s Josom Živkovićem – Sojom

Hrvatsko – kulturno društvo “Napredak” Brčko distrikta BiH sinoć je u svom Domu organiziralo večer poezije s Josom Živkoviće – SOJOM.

O Živkovićevim pjesmama govorio je književnik Željko Ivanković, uz glumačku interpretaciju Irfana Kasumovića i glazbenu pratnju Ane Ivanek (flauta), Eldara Osmanovića (gitara), Biljane Petrović (violina) i Ružice Tadijanović (sopran).

Za svoje pjesme autor kaže da su one kratke, jezgrovite i da nastaju spontano, te da nemaju ograničenost u vremenu i prostoru.

Predsjednik HKD “Napredak” fra Mirko Jozić ovom književnom večeri najavljuje da startaju, nakon dužeg vremena zbog pandemije, s ostalim kulturnim događajima, od kojih je izdvojio izložbu o Sestama milosrdnicama, koje su u Brčkom 1886. godine osnovale škole. Izložba je plod Napretkove suradnje i Službe za arhiv Brčko distrikta, a trebala bi ubrzo biti postavljena u Gradskoj vijećnici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otvorena izložba fotografija „Indija u oku pjesnika“ autora Jose Živkovića – Soje

Sandra Živković

Brčko: Narednih mjesec dana otvorena izložba hrvatskog slikara Đure Sedera

Radio Brčko

Upriličen “Napretkov” Božićni domjenak

Admir Kadrić