RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U nedjelju u Brčkom aeromiting

U nedjelju 1. novembra, na uređenom aero prostoru u južnom naselju Brod kod Brčkog, održaće se aeromiting uz učešće pilota iz Brčkog i gostiju, ukoliko to prilike dozvole. Izgradnja hangara i aeromiting isključivi su plod građanske incijative članova kluba.

Šemso Saković, član UG „Aero klub Brčko distrikt BiH“ i jedan od osnivača letilišta „Brod“, čija je prva faza završena, kazao je da je osnovni cilj završetka prvog hangara i druga dva, koja se rade za letilice, širenje ideje i inicijative od samih građana članova kluba, ideje o aero sportu, obuci u pilotiranju i promicanju te ideje i prakse ovdje u Brčko distriktu u odnosu na druge razvijene i moderne sredine.

Šemso Saković

Saković se zahvalio Vladi Brčko distrikta koja je pomogla Aero klub „Brčko“ dodijelivši im na korištenje površinu na Brodu od oko 2,5 duluma zemljišta.

Trenutno su u izgradnju tri hangara, radionica i učionica. Površina jednog hangara je 18 puta 12 metara, učionice pet puta 18 metara i radionice sedam puta 18 metara. Sve pobrojano iznosiće oko hiljadu metara kvadratnih pokrivenog prostora za rad Aero kluba Brčko.

Neđo Mićić Tulija, predsjednik Ronilačko-spasilačkog kluba „Nemo“ Brčko, koji je i suorganizator aeromitinga i pilot, kazao je da su planovi veliki, ostvarivi i da će buduća aktivnost, nakon mitinga, biti obuka kroz školu mlađih uzrasta za letenje.

Na nedjeljnom aeromitingu u Brčkom očekuje se desetak domaćih letača i gostiju iz drugih gradova i sredina, ukoliko to prilike, vezane za pandemiju, dozvole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Земљотрес јачине 4,5 степена погодио подручје Тузле, осјетио се и у Брчком

Radio Brčko

Bosna i Hercegovina 9. maja obilježava svoj prvi Dan Evrope

Radio Brčko

Staša Košarac danas u radnoj posjeti Brčkom

Radio Brčko