RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Odjelu za javne poslove u protekle tri godine operativno 30 miliona KM

U Vladinom Odjelu za javne poslove u vezanim projektima iz 2017., 2018. i 2019. godine iz kapitalnog budžeta Brčko Distrikta operativno je oko 30 miliona KM. U prvom šestomjesečju ove godine izvođačima završenih radova isplaćeno je 2,2 miliona maraka, a uskoro započinju poslovi vrijedni 1,3 miliona KM.

U Pododjelu za puteve i parkove operativno je 21, 5 miliona KM, a trenutno od radova realizuje se oko 1,9 miliona KM.

U prvom šestomjesečju ove godine izvođačima završenih radova isplaćeno je 2,2 miliona maraka.

Sabrija Jašarević, šef Odjela za javne poslove naveo je da se za par dana očekuje potpisivanje ugovora i uvođenje izvođača u posao vrijedan 1, 3 miliona maraka. Javna licitacija u iznosu od 3,5 miliona KM treba da bude objavljena naredne sedmice.

Odjel ima namjeru krajem ove godine ići u javno oglašavanja vezano za izvođenje radove koji bi, ako se ispoštuju sve potrebne procedure, mogli započeti u proljeće. Trenutno se širom Brčko Distrikta izvode javni radovi, a najveći projekat je bio izgradnja nastavaka Bulevara mira, te izgradnja novih i rekonsrukcija starih ulica. Biće uređen i Sportski centar Blatuša.

Jašarević je napomenuo da kad je u pitanju Ulica „Branislava Nušića“, bivša Kozaračka, Odjel za javne poslove ima potpisan ugovor za rekonstrukciju ulice sa izvođačem radova, ali se zbog nadležnosti čekalo da u posao izvođača uvede Odjel za komunalne poslove. Nakon ovoga Odjel za javne poslove će uvesti u posao svog izvođača radova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Važno formiranje Zavoda za izgradnju grada i zbog kapitalnog budžeta

Admir Kadrić

Brčko: Vladin Odjel za javne poslove uveo izvođače u 22 radilišta širom Brčko distrikta

Suvad Alagić

Brčko: Odjel za javne poslove ove godine utrošio 3,3 milijuna maraka iz kapitalnog proračuna

Sandra Živković