RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Radovi u Nušićevoj ulici u punom jeku

Ulica Branislava Nušića u centru Brčkog od kolovoza je u procesu rekonstruiranja. Ovom, prema mnogima, jednom od najoštećenijih ulica svakodnevno je prometovalo više stotina vozila jer se tu nalazi vrtić “Naša djeca” i više stambenih i poslovnih objakata.

Zajednički projekt Odjela za komunalne poslove i Odjela za javne poslove predstavlja zahtjevan posao koji obuhvaća kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže, postavljanje nove ulične rasvjete i uređenje kolovoza, odnosno postavljanje asfalta. Šef resornog odjela Zoran Bulatović izjavio je kako su zahvaljujući ubrzanoj dinamici obavljanja radova i povoljnim vremenskim uvjetima, prije zadanog roka završili prvu fazu projekta.

„Završili smo rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže te nam je ostalo još da uradimo javnu rasvjetu, ali to ćemo odraditi po završetku asfaltiranja ulice. Očekujem da će poslovi biti završeni u najkraćem mogućem roku“, rekao je Bulatović

Promet u Ulici Branislava Nušića zabranjen je za sva vozila, osim za vozila stanara i vozila dostave. Viši stručni suradnik za puteve u Pododjelu za puteve i parkove Dragan Peštić kaže kako rade s pojačanim brojem radnika, te da očekuju nastavak dosadašnje dinamike rada.

„Oko Nove godine planiramo da završimo radove na postavljanju ivičnjaka i izradu novih slivnika oborinske kanalizacije. Cilj nam je da prije završetka građevinske sezone povučemo prvi sloj asfalta, da bi ljudi mogli tamo koliko-toliko da normalno žive,“ izjavio je Peštić

On je zaključio kako će završetkom ove brčanske ulice grad dobiti modernu prometnicu s kolovoznom trakom dužine 310 metara i širine 5,5 metara, te da će se naknadno odrediti hoće li ova ulica postati dvosmjerna ili će ostati jednosmerna ulica s parkingom.

Odjel za komunalne poslove za ovaj projekt je izdvojio oko 330.000 KM, dok su radovi koje izvodi Odjel za javne poslove ukupne vrijednosti 185.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH želi rekonstruirati 11 graničnih prijelaza te 13 pograničnih

Radio Brčko

Startovali radovi na rekonstrukciji brčanskog Zanatskog centra

Admir Kadrić

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Suvad Alagić