Brčko

Brčko: Iduće godine MZ Ilićka dobiva novi park

U Odjelu za javne poslove trenutno rade na izradi glavnog projekta za realizaciju izgradnje parka, parkinga i zelene površine u naselju Ilićka.

„Ovaj park bi bio rasprostranjen na otprilike tri hektra, u središtu naselja Ilićka. Nakon izrađenog idejnog projekta, dobili smo i lokacijske uvjete te nastavljamo sa izradom glavnog projekta. Po okončanju glavnog projekta radit ćemo na utvrđivanju i rješavanju imovinsko pravnih odnosa ukoliko bude bilo potrebe za tim“, kazao je Ratko Stjepanović predstojnik vladinog Odjela za javne poslove.

Ovim projektom obuhvaćeno je nekoliko faznih projekata, a to je izgradnja novih parking mjesta, velikog parka sa različitim sadržajima i uređenje zelene površine.

„Trenutno za realizaciju ovog projekta iz Proračuna Brčko distrikta izvojeno je 135.000 KM, i od tog iznosa projektiramo i financiramo relizaciju samog projekta, za izdavanje potrebne dokumentacije i slično“, dodao je Stjepanović.

On je dodao za kraj, da ukoliko budu riješeni imovinsko pravni odnosi, realizacija samog projekta za izgradnju parka i parking mjesta trebala bi početi već naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!