RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U sklopu manifestacije „Ti si ruža džennetska“ organizovana i akcija dobrovojnog darivanja krvi

U okviru manifestacije „Ti si ruža džennetska“ u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Brčko, danas je provodena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Koordinator Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Behija Hodžić, istakla je da se ova akcija provodi tradicionalno već pet godina zaredom u sklopu ovog programa, te da svake godine u prosjeku krv daruje oko 40 džematlija sa područja Medžlisa Brčko, među kojima i aktivistica ovog odjela.

„Glavni cilj jeste da međusobno potičemo na dobro i da prije svega budemo korisni članovi našeg društva“, istakla je Hodžić.

Jedan od dobrovoljnih davaoca krvi je danas na transfuzilogiji bio i Adnan Bekrić, koji se i prije odazivao ovim akcijama.

„Redovno se javljam i mimo ovih akcija godišnje dajem krv dva do tri puta. Redovni sam davalc. Svi mi trebamo da se odazivamo na ove humane akcije, jer jedna doza krvi koju damo nama ne znači ništa, a nekome može da spasi život“, dodao je Bekrić.

Krv je danas dao i vjeroučitelj Suad Behlulović, koji je također redovni davalac krvi, koji je čak išao i u druge opštine kada je to trebalo da daruje krv kako bi pomogao nekome.

Šef transfuziologije u brčanskoj Bolnici Samir Pandur kazao je da su rezerve krvi trenutno zadovoljavajuće, a prije svega zahvaljujući ovakvim akcijama i dobrovoljnim davaocima krvi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčansko Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Humanitarac” danas provelo još jednu uspješnu akciju

Admir Kadrić

У Требињу Дјед Мраз први давалац крви у новој години

Radio Brčko

Udruga “Humanitarac” organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Brčkom

Sandra Živković