Brčko

U sklopu obilježavanja godišnjice Distrikta Brčaci danas čistili Majevicu

U sklopu programa obilježavanja Dana Distrikta a u cilju promocije zdravog života i prirodnih potencijala Brčko distrikta BiH, Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ Brčko, danas je kod Planinarskog doma “Sveti Bernard” u Zoviku  organizovao druženje i akciju pod nazivom „Očistimo Majevicu“.

Današnja akcija čišćenja Majevice je realizovana u saradnji sa sportsko-rekreativnim udruženjima PD „Granaš“, Klubom terenaca „4×4“ „Klubom ljubitelja prirode“, i Civilnom zaštitom Brčko distrikta BiH, te je učešće u njoj uzelo preko 100 učesnika iz Brčkog i okoline.

Foto: Mirsad Arnautović

“Mi smo se danas okupili ovdje da damo svoj doprinos u očuvanju naše životne sredine i nadamo se da ćemo  poslatu poruku svima koji dolaze na obronke Majevice da uživaju u njenim ljepotama ali i da je čuvaju i  nezagađuju. Upravo zato cilj današnje akcije je podići svijest stanovništva o značaju očuvanja naše prirodne sredine”, istakao je Željko Novaković sekretar Trkačko-rekretivnog kluba Majevica.

Foto: Mirsad Arnautović

Novaković je naglasio da mu je posebno drago što se današnjoj akciji odazvao veliki broj mladih i djece i što se kod njih od najranijih godina stvara odgovornost prema očuvanju prirode i njenih bogastava.

Foto: Mirsad Arnautović

Svako je imao svoje razloge zašto se danas našao na obroncima Majevice a Aleksandar Tutić je naglasio da želi zajedno sa svojim prijateljima ličnim primjerom dati doprinos u očuvanju životne sredine.

Foto: Mirsad Arnautović

“Došli smo ovdje da čistimo Majevicu i da razvijamo tu ekološku svijest kod ljudi prema očuvanju prirode jer mislim da živimo u prelijepoj zemlji i to treba da čuvamo ne samo za nas nego za našu djecu”, naglasio je on.

Foto: Mirsad Arnautović

Osim akcije čišćenja Majevice današnja aktivnost je iskorištena i za obilježavanje deset planinarskih staza sa  tablama i putokazima koje  je obezbijedila Europska unija.

NAPOMENA: Slike su zaštićene autorskim pravima

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button