RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenici i roditelji na debati u Zoviku i Ulicama

Tradicionalna deseta po redu kulturno-sportska manifestacija «Frančeskovi dani» nastavlja je danas u Osnovnim školama Gornji Zovik i Ulice, kroz debatu na temu: Nenasilna komunikacija u kontekstu prevencije vršnjačkog nasilja.

Posebno zanimljivo je bilo u školi Ulice, gdje su ciljna grupa bili učenici nižih razreda, ali i njihovi roditelji.

«Veoma živa debata, u kojoj su svoje utiske i zapažanja iskazali roditelji, a učenici se zahvalili recitujući adekvatne stihove, može se ocijeniti jednom od najuspješnijih u ovom ciklusu. Kroz interakciju djece i roditelja potvrđeno je da je temelj u izgradnji tolerancije i nenasilne komunikacije u stvari porodica, a svi ostali segmenti, pa i onaj obrazovni, su nadogradnja», rekao je uvodničar u debatu, docent dr Petar Ivanek.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici Četvrte osnovne škole Brčko distrikta zastupljeni u tri projekta pri Vijeću Evrope

Suvad Alagić

Brčko: Prioritet je osigurati novac iz fondova Evropske unije

Admir Kadrić

Од Владе Републике Српске 1, 25 милиона за пројекте у Дистрикту

Миљана Ђурђевић